НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Международна конференция за предизвикателствата и трансформацията на индустрията
13.09.2021

 

На 14 септември индустриалният сектор ще бъде свидетел на Международна конференция, посветена на трансформацията на съвременната индустрия. В хибриден формат, събитието ще се проведе в Интер Експо Център като част от съпътстващата програма на изложение MachTech&InnoTech, специализирано в сектора на металообработката, индустриалните технологии и автоматизацията.

Международната конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“ ще срещне посетителите с водещи лектори от България и чужбина. Специалистите ще изложат визиите и очакванията си за развитието на промишления сектор. Международното събитие се организира съвместно от Интер Експо Център, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и Българска браншова камара-машиностроене.

Науката и бизнеса

В директно включване онлайн, Джон Харкин, Senior Policy Advisor, в презентация на Ceemet ще изложи гледната точка на Европейската работодателска организация, представлялаща интерестите на металообработващата, инженерно-технологичната и технологично-базирана индустрия. Връзката между науката и бизнеса при дигиталната трансформация е фокусът в участието на проф.д-р инж. Илия Железаров, ректор на ТУ-Габрово. Инж. Петър Кацаров, Мениджър Motion Control в Сименс Дигитални Индустрии, представя „Дигитализация в действие“ чрез системата SINUMERIK ONE.

Кои са дигиталните решения за ускоряване и улесняване на ежедневни индустриални процеси, ще представят трима професионалисти - Майкъл Дик от Siemens digital industries software, Георги Бахчеванов и Георги Стоянов от Солтех. Веднага след това ще бъдат представени нови тенденции в металообработването, благодарение на инж. Нишан Бъздигян – управител на „РАИС“.

Съвременните системи и индустриалните роботи

Вторият панел ще даде възможност присъстващите да се запознаят с практическото прилагане на съвременни системи за управление на производствените процеси във "ВСК Кентавър-ИЗ Динамика". Това ще се случи благодарение на експертизата на Мариана Печеян–управляваща "ВСК Кентавър" и "ВСК Кентавър-ИЗ Динамика". След това, в онлайн включване Адриан Базаван от DG Trade ще представи новия портал Access2Markets, едно гише, разработен от DG TRade към Европейската комисия.

Събитието ще приключи с изключително важната за цялата индустрия тема, а именно – предизвикателствата пред внедряването на индустриални роботи в производството. Това ще се случи благодарение на Светослав Василев, SIVIKO.

Всеки желаещ да присъства на международната конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“ е нужно да се регистрира за свободно посещение на изложение MachTech&InnoTech на сайта www.machtech.bg. С пълната програма на конференцията можете да се запознаете тук.


Източник: Интер Експо Център
 
 
 
 

<< НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал