НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Започна 76-ото издание на Международен технически панаир
20.09.2022


Започна 76-ото издание на Международен технически панаир

„76-ото издание на Международен технически панаир представя новости и разработки, които утре ще бъдат внедрени в ежедневието на хората. Основните акценти са: модерно инфраструктурно строителство, дигитализация, енергийна ефективност, хибридна автомобилна техника, автоматизация, роботика, микроелектроника, лазерни и нанотехнологии, зелена икономика“, каза при откриването на индустриалното изложение Главният директор на Международен панаир Пловдив доц. д-р Иван Соколов. Той подчерта, че форумът е утвърдена традиция в 130-годишната история на Панаира, чието съхранение изисква непрекъсната адаптация към динамичните условия на променящия се свят. По думите му изложението отразява икономическите тенденции в глобален, регионален и национален план. Според него предизвикателствата пред индустрията са огромни и в настоящия момент изискват обединените усилия на всички институции, а вниманието и усилията на българското правителство сега са от ключово значение.

Министърът на икономиката Никола Стоянов поздрави Международен панаир Пловдив за организираното изложение с фокус върху индустрията на бъдещето. В приветствието си към организатори, изложители и посетители той открои предстоящите премиери на иновативни продукти и акцентира върху научно-изследователската и развойната дейност. Икономическият министър съобщи, че този сектор расте стабилно като част от брутния вътрешен продукт на България. „Тази година очакваме брутната добавена стойност, произведена от този сектор, да доближи 10 млрд. лева“, допълни Никола Стоянов, преди да обяви изложението за официално открито.

В специален поздравителен адрес президентът на България Румен Радев също оцени високо усилията и последователността на Международен панаир Пловдив в организацията на 76-ото есенно издание. Той поздрави и всички изложители, „разпознали уникалните възможности на Международния технически панаир“.

На официалното откриване присъстваха областният управител Ангел Стоев, кметът на Община Пловдив Здравко Димитров, председателят на Пловдивския общински съвет Александър Държиков, представители на дипломатически мисии у нас, партньорски организации и асоциации.


<< НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал