НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Международният технически панаир откри своето 75-о издание
23.09.2019


Най-старото индустриално изложение в България – Международният технически панаир, откри своето 75-о издание. Към традицията и богатия опит се добавят модерни елементи, за да се отговори на изискванията на бизнеса от 21.век. Деловият форум вече се пренася и в дигитална среда, преструктурират се специализираните изложби, използват се нови формати. Страна партньор е Русия.

"Всичко, което държавата е трябвало да направи за развитието на икономиката, е направено – ръстът е 3,5%, кредитният рейтинг на страната се повишава, вървим към чакалнята на еврото", заяви министър-председателят Бойко Борисов при официалното откриване на форума. Той посочи, че като резултат бизнесът е активен, а „на тези изложения се подписват десетки договори, създават се много партньорства“.

"Най-старото индустриално изложение в България винаги е отваряло пътя на модерните технологии и иновации към икономиката не само на страната, а и на региона", подчерта д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Международният технически панаир посреща тази година близо 600 фирми от 34 държави. Основните акценти са: модерно инфраструктурно строителство, дигитализация, киберсигурност, енергийна ефективност, хибридна техника, автоматизация, роботика, микроелектроника, лазерни и нанотехнологии, зелена икономика. В най-голямото икономическо събитие на България участват производители и търговци от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните и дигиталните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, водния сектор, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия. Те предлагат модерни решения за индустрията и за дома. Изложителите, които идват за първи път, са 39%, а миналата година бяха 35%. Този ръст говори както за нарастващ интерес към деловия форум, така и за появата на нови сегменти в индустрията.

Впечатляващата панорама на модерната индустрия в Международен панаир Пловдив презентира последно поколение технологии, продукти и услуги от областта на автомобилната индустрия, транспорта, автосервизното оборудване, строителството, електротехниката, електрониката, машиностроенето, роботиката, автоматизацията, информационните и дигиталните технологии, екологията, енергетиката, химическата промишленост и водния сектор. 35 върхови разработки се състезават в традиционния Международен конкурс за златни медали, най-високото пазарно отличие в българската индустрия. Над 30 събития са включени в съпътстващата програма на Есенния панаир. Той продължава от 23 до 28 септември и е отворен за посетители от 9 до 18 ч., а в събота – до 14 часа.


Източник: Международен панаир Пловдив


<< НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал