НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Националният конкурс “Иновативно предприятие на годината” открива нови възможности за стартъпите
28.09.2021


17-ото издание на Националния конкурс “Иновативно предприятие на годината” отбелязва открития в българския бизнес и предоставя нови възможности за стартиращите предприемачи. Кандидатстването онлайн е отворено до 10 октомври 2021 г., неделя, 23:45 часа на онлайн платформата https://innovation.bg.
През 2021 г. има повишен интерес от компании, които представят иновации за здравословен начин на живот и биотехнологии, за развиване на меки умения и корпоративна култура, както и от компании в сферата на високите технологии. Конкурсът отбелязва ръст на кандидати пазарни лидери сред стартъпите.

За първа година победителят в категорията „Иновативно предприятие на годината“ ще получи специална подкрепа от София Тех Парк, който партнира на организаторите. Той ще предостави на носителя на наградата пакет от услуги - 3 безплатни работни места за компанията, Club House - участие в едно дигитално издание в Клуба на Анонимния Иноватор и ментор сесия с екипа си "Бизнес развитие".

„Иновативно предприятие на годината 2021“ се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, и на София Тех Парк. Конкурсът се провежда традиционно под егидата на Президента на Р. България. Инициативата е призната от Европейската комисия за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие.

В конкурса могат да се включат активни фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 8 категории - пазарно лидерство, социална и зелена иновация, дигитална транформация, иновативно новостартирало предприятие, иновационен мениджмънт и др. Кандидатите се оценяват в отделни категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации. Жури от представители на държавни институции, бизнеса, научната общност, финансови и банкови институции, бизнес клъстери, браншови организации и медии определя победителите.

От 2004 г. над 130 фирми са били наградени в конкурса, като финалистите и победителите получават експертна и медийна подкрепа за бизнеса си и правото да използват утвърдената марка „Високи постижения в иновациите“ / ’Excellence in Innovation’ на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.

Отличията в конкурса се връчват по време на Националния иновационен форум през декември. Събитието ще се излъчва онлайн.

Повече информация: https://innovation.bg, http://www.arcfund.net


Източник: АРК Консултинг, Фондация "Приложни изследвания и комуникации"


<< НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал