НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Актуални тенденции и новости в машиностроенето на Международния технически панаир, 14-17 септември
30.08.2023


Машиностроенето остава движеща сила в промишлеността, като постоянните иновации и тенденции подпомагат постигането на по-ефективни, устойчиви и интелигентни решения.


Актуалните постижения и посоки в развитието на сектора ще бъдат показани на Международен технически панаир. От 14 до 17 септември в Палата №3 на Пловдивския панаир водещи компании в бранша ще представят своите технологии и продукти, ще промотират иновации и съоръжения пред заинтересована аудитория. Тематичната експозиция по традиция привлича изложителите с възможностите за създаване на бизнес контакти и нови партньорства. Международен панаир Пловдив предоставя най-добрите условия за презентации, премиери, делови срещи и успешни преговори. Институцията ще отличи със златни медали иновативните разработки и технологии с принос за бъдещето на машиностроенето.

Посетителите ще видят достиженията както на българските фирми, така и на компании от Европа и Азия. Представители на автомобилната индустрия и електрониката, козметичната и химическата промишленост ще срещнат на 77-ото изложение желан партньор – производител на висококачествени бласови изделия, шприцовани изделия, матрици и асемблиране. Компанията е българска и непрекъснато разширява своя пазарен дял, благодарения на цялостната услуга, която предлага. Тежката индустрия у нас ще бъде представена от утвърдени на световния пазар български индустриални паркове, консорциуми и технологични центрове. Техните иновации и рационализации за различни производства вече фигурират със заявки в конкурса за златен медал. Сред претендентите са мощна хибридна станция за електромобили с фотоволтаична централа и батерии, както и система за дистанционно управление и мониторинг на енергийно стопанство –локална станция/сървър и облачен софтуер. Най-голямата у нас специализирана компания в областта на металообработващите машини ще експонира различни модели стругове, фрези, преси, шлифовъчни машини и други. Наред с промишлените лидери в Техническия панаир участват и по-малки фирми, чиято дейност подпомага изграждането и оборудването на складови, производствени и търговски обекти и делови сгради.

Тази години в изложението отново се включват силни производители от Турция. Те се представят с пълна гама продукти за ВиК сектора, с резервни части за машини, автоматизирани системи и съоръжения в областта на електрониката и електричеството. Сред изложителите от Турция са и опитни компании, специализирани в проектирането и изграждането на фотоволтаични инсталации. Алтернативни технологии за отопление с минимални разходи и екологично гориво ще предложи фирма от гр. Каратай, провинция Коня. Най-голямата полска компания, специализирана в производството на гръмоотводно оборудване с всички аксесоари, ще се представи с пълната си продуктова листа, покриваща изискванията на всеки сграден обект - промишлен, жилищен, исторически и храмов, търговски и обслужващ, офисен, обществен или спортен. Водещ италиански производител на кранове е не само сред сертифицираните с гаранция за качество в производството по индивидуални параметри, но и с лиценз за коректни бизнес отношения. Румънски лидер в стоманодобивната индустрия пристига с иновативни производствени предложения и атрактивни условия за партньорства. Последен клас съоръжения и консумативи за поддръжка на автомобили и двигатели ще представи на щанда си друга водеща компания от северната ни съседка. Експозицията в Палата № 3 включва също производствени мощности за полимери и апаратура за прецизно обработване на различни компоненти. Дубайска компания ще се представи с различни модели електрокари, строителни машини и инсталации за поддръжка. Най-новите тенденции в едрата техника за строителството, минната и сондажна промишленост ще покаже българският представител на най-известната японска компания. Премиерата на последния модел колесен челен товарач ще се състои именно в Пловдивския панаир.

Машиностроенето е структуроопределящ отрасъл на промишлеността и база за развитието на националното стопанство. Чрез различните отрасли, в които намира приложение, то влияе и върху бита на хората, респективно върху стандарта на живот. Международен панаир Пловдив полага всички усилия да даде видимост на новостите и възможност за изява на бизнеса в бранша.

 

Източник: Международен панаир Пловдив

 

 


<< НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал