Ресурси
Бизнес организации


Бизнес организации

Българска търговско-промишленa палата

Българска стопанска камара

Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК)

Американска търговска камара в България
 

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network е сред основните инструменти на Европейската комисия в подкрепа на малките и средни предприятия с международна ориентация. В мрежата участват над 600 бизнес и изследователски организации от повече от 60 страни в Европа, Азия, Северна и Южна Америка. 

В България Enterprise Europe Network e представлявана от консорциум от 12 организации, като Българската търговско-промишлена палата е една от тях. Сред останалите партньори има търговски палати, бизнес центрове и центрове за технологичен трансфер. Експертите от Enterprise Europe Network предоставят специализирана подкрепа, възможност за нови бизнес партньорства и достъп до финансиране.

Чрез Enterprise Europe Network можете да намерите отговори на въпроси, свързани с европейското законодателство и стандарти, условията за навлизане на международния пазар, възможности за финансиране, управление на иновациите, защита на интелектуалната собственост и технологичен трансфер.

Мрежата предлага директен достъп до най-голямата база данни за бизнес коопериране в Европа с повече от 12 000 профила, чрез която фирмите могат да намерят нови международни партньори и да постигнат растеж. Освен това, целогодишно се организират бързи и ефективни срещи за коопериране (B2B срещи) в рамките на водещи международни конференции и търговски мисии във всички сектори.

Сред успешните истории на Мрежата е тази за българска фирма производител на изделия от неръждаема стомана, която сключва договор за подизпълнение с фирма от Белгия и значително увеличи приходите си.


Повече информация ще намерите на сайта на Enterprise Europe Network:
http://een.ec.europa.eu/


За да се възползвате от услугите на мрежата е достатъчно да се свържете с:

Европейски информационен и иновационен център – Enterprise Europe Network
Българска търговско-промишлена палата
Тел: 02 8117 505/515/525
Е-mail: een@bcci.bg
http://www.bcci.bg/