Новини
Поредица иновации ще бъдат представени по време на Международния технически панаир
09.09.2017

Мотокар рекордьор и болид от „Формула 1“ са сред най-атрактивните експонати на Международния технически панаир в Пловдив.
За първи път ще бъде изложен най-големият мотокар, произвеждан в България от „17 Н“. Машината е рекордьор, защото може да се справи с товар от 33 тона. Използва се в пристанища, каменни кариери и леярни. Нов супермощен модел състезателен болид ще бъде представен от фирма „Тексимп“, която доставя металообработващи машини с цифрово програмно управление от световни марки като Haas Automation. По улиците на града ще дефилира електрически автобус, произведен в Чехия, който също е един от експонатите на Есенния панаир.
 
Световна новост е хуманоидният робот Sanbot, предназначен за търговски центрове, магазини, ресторанти, хотели, болници, домове за възрастни, училища. Може да работи като магазинер, сервитьор, помощник в преподаване, охрана, домашен мениджър и личен асистент, казват изложителите от „Статсофт България“.
 
Премиера за българския пазар ще има софтуерът за интерактивни карти на Here, САЩ. Вместо статичната визуализация, в тези приложения за смартфони се използва облачно активиране, за да се покаже движението „на живо“ в реално време, обясняват от „Хиър Юръп Б.В. - клон България“.
 
От света на цифровите технологии е и дигиталният интерфейс SDM 30 на „Елпром Троян“, който служи за контрол и защита, измервания и визуализация в реално време на параметрите на електромотори като може да следи едновременно 16 устройства и изписва данните на дисплей.
 
Изложбата „Стройтех“ също ще изненада с много премиери, сред които световна иновация за производство и поставяне на термоизолация. Мобилна машина, разработката на „Мейк България“, прави на самия строителен обект екстериорни и интериорни 3D панели, а така се пести време, повишава се ефективността и се преодолява сезонният характер на този вид бизнес.
 
Интересни за специалистите ще са дренажните системи, хидроизолации и покривни мембрани, представени от „Лексон“. Голямо е разнообразието на дървени къщи от трупи, миниатюрни къщи и сауни за градината на „Арктик хаус Финландия“. Ще бъдат експонирани още много машини, продукти и системи за изграждане, изолация и декорация на различни видове сгради.
 
Това са част от иновациите, които може да се видят от 25 до 30 септември в Международен панаир Пловдив. Компании от близо 40 държави ще демонстрират модерни изделия от електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето.
 
Източник: Международен панаир Пловдив
<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал