НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ
Южнокорейският бизнес търси иновации в България
08.06.2017

Южнокорейският бизнес търси иновации в България

Делегация на бизнесмени и университетски преподаватели от Република Корея посети Международен панаир Пловдив, за да проучи възможностите за сътрудничество в областта на високите технологии. Гостите проявиха интерес към иновационните паркове в „Тракия икономическа зона“, един от най-мащабните индустриални проекти на България, и към националния изложбен център, където се презентират нови продукти от почти всички отрасли. Те изразиха желание Република Корея да стане страна партньор на Техническия панаир, известен като най-голямата технологична среща на Балканите.

В програмата на българо-корейския бизнес форум специално беше включена среща в Международен панаир Пловдив, тъй като от няколко години насърчаването на иновациите е един от основните акценти в нашите изложения, заяви главният директор д-р Иван Соколов. Той припомни успешния старт на СтартЪп зоната в рамките на Есенния панаир и факта, че във всички големи прояви на Панаира се демонстрират върхови разработки. Причина за интереса към Пловдив е и неговото реноме на динамичен индустриален център заради големия потенциал на „Тракия икономическа зона“, наличието на няколко висши училища и активното взаимодействие между науката и бизнеса, което го прави и водещ иновационен хъб у нас, добави д-р Соколов.

Икономиката на Южна Корея е една от най-силните в света, нейното бързо развитие се дължи на фокусирането върху иновациите, затова делегацията се интересува от активизиране на сътрудничеството в областта на високите технологии, поясни д-р Иван Соколов след срещата. Тя се състоя на 7 юни 2017 г., ден след началото на българо-корейския бизнес форум „Обмен на практики за добро управление за устойчиво развитие“. За първи път той обхваща три града - София, Бургас и Варна. Събитието е насочено към засилване на връзките в академичната, регионалната и икономическата сфера.

В момента интересът към България нараства, затова искаме да имаме по-силно присъствие в Международен панаир Пловдив, заяви представител на Корейската агенция за насърчаване на търговията (КОТРА), която организира участието на фирми в различни изложения. Н. Пр. Шин Бунам, посланик на Република Корея у нас, изрази готовност да съдейства за осъществяване на идеята за страна партньор на Международния технически панаир.

Организатори на двустранния бизнес форум са Посолството на Република Корея в София, КОТРА, Българо-корейската търговско-промишлена палата, Софийският университет „Св. Климент Охридски“, общините София, Бургас и Варна.


Източник: Международен панаир Пловдив

 << НОВИНИ : СЪБИТИЯ : СТАТИИ

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал