Новини
Експерти обсъждат загубите на вода по време на Международния технически панаир
05.09.2017

Дискусионен форум „Загубите на вода - реално състояние и перспективи“ ще се проведе на 28 септември 2017 г. в рамките на Международния технически панаир в Пловдив. Събитието е организирано от Българската асоциация по водите (БАВ). На закритото заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) през януари тази година стана ясно, че средно за страната загубите на вода са 58%, а в някои области над 75%.

Постигането на устойчивост на ВиК сектора у нас става все по-неотложно, смятат експерти. Според тях значително намаляване на търговските и физическите загуби може да бъде осъществено чрез обновяване на мрежата и прилагане на технологии и практики с доказана ефективност, които ще бъдат обсъдени на дискусионния форум.
Освен него, Българска асоциация по водите подготвя и национален семинар „Зониране на водопроводната мрежа и управление на налягането“, който ще се проведе на 27 септември в село Старосел, Пловдивска област. Темата е особено актуална в контекста на новата Наредбата за регулиране на качеството на ВиК услугите и указанията на КЕВР за нейното прилагане за периода 2017–2021 година. Там са заложени конкретни индивидуални цели за ВиК операторите, включително изискване да се изготви програма за зониране на водопроводната мрежа.

Модерни решения на проблемите, стоящи във фокуса на двете събития, ще демонстрира и специализираната изложба за управление на водите „Акватех“, която е част от Международния технически панаир в Пловдив. Тя ще представи технологии, техника и инсталации за пречистване, за откриване и отстраняване на дефекти във ВиК мрежата, системи за измерване, регулиране и контрол. Партньор на изложението е Българска асоциация по водите.

Източник: Международен панаир Пловдив


<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал