Новини
Проведе се конференцията „Инвестиции и строителство на офис и корпоративни сгради“
10.05.2017

На 25 април в София Ивент Център се проведе третата годишна конференция „Инвестиции и строителство на офис и корпоративни сгради“, организирана от Градът Медиа Груп. Форумът е част от “Building Innovation Forum Series 2017”, поредица конферентни събития в областта на архитектурата, строителството и управлението на сгради, станали вече традиция за бранша.

Конференцията протече в три панелни сесии - „Инвестиции в бизнес сгради и законодателство“, „Новите офис проекти - предизвикателства пред инвеститорите“, „Архитектурни тенденции при новото поколение офис и корпоративни сгради“.

Представители от всички заинтересовани страни в строително-инвестиционния процес в страната бяха сред участниците в дискусиите - архитекти, строителни предприемачи, инвеститори, инженери, проектанти, наемодатели, фасилити мениджъри, както и представители на институциите в лицето на арх. Здравко Здравков, главен архитект на Столична община и арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България. Всички те се обединиха около мнението, че изключително важни и необходими са спешни промени в нормативната уредба, за да може новите проекти да се случват в много по-кратки срокове, да са налице бърза възръщаемост и устойчивост на инвестициите, удовлетвореност на инвеститори и предприемачи, и като цяло повече динамика и успеваемост на строително-инвестиционния пазар в България. Недостигът в предлагането и търсенето на качествени офис площи от технологични и аутсорсинг компании, което се наблюдава през последните години, е предпоставка за това.

По време на конференцията гостите имаха възможност да се запознаят също така с последните тенденции при планирането, проектирането, строителството и управлението на офис сгради, представени от водещи специалисти в бранша, свързани с реализацията на някои от най-мащабните и актуални офис проекти в София и страната като София офис център, Търговски център Европа, Полиграфия офис център, Капитал форт, Скай форт, Парадайс тауър и др.

На 16 май предстои провеждането на следващата конференция от серията форуми, когато ще бъдат обсъждани проблемите и перспективите, новостите и добрите практики при изграждането, функционирането и поддръжката на съвременни жилищни сгради.

 

<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал