Новини
36 златни медала бяха връчени на Международния технически панаир в Пловдив
02.10.2017


36 експоната на Международния технически панаир спечелиха златни медали. Отличията бяха връчени на
27 септември 2017 г. по време на тържествената церемония във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив.

Девет приза получиха български изделия, три от които бяха за пловдивската компания „Орак инженеринг“. Научни институти и университети от Русия, които представиха върхови технологии по време на панаира получиха 14 награди.

"Международен панаир Пловдив винаги е бил катализатор на иновации", изтъкна Петър Горновски, председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, който оглавяваше комисията на конкурса. Претендентите за най-авторитетното българско пазарно отличие бяха оценявани по стандартите на Европейския съюз за иновативност и качество.

Една от сензациите на деловия форум стана мобилната технологична лаборатория за дигитален мониторинг на електромотори, разработена от „Елпром“-Троян. Компанията спечели и голямата награда за експозиционен дизайн „Кристален тетраедър“ заради оригиналната и авангардна визия на щанда си.

Най-много новости имаше в две категории - "Електроника, електротехника, роботика, информационни технологии, телекомуникации" и Енергетика, екология, технология и управление на водите, химическа промишленост“, където бяха присъдени по десет златни медала. Според експерти успехът се дължи на факта, че в тези браншове най-много се използват хай тек разработки. Останалите три раздела на конкурса са: „Машиностроене“, „Транспорт и автосервизно оборудване“ и „Строителство“.

Наградите бяха връчени от Петър Горновски, депутата Георги Търновалийски, кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев, председателя на Общинския съвет Савина Петкова, заместник областния управител на Пловдивска област Петър Петров, д-р Иван Соколов – главен директор на Международен панаир Пловдив, и изпълнителния директор Богомил Бонев.


Списък с експонати, наградени с отличие "Златен медал и диплом"


Източник: Международен панаир Пловдив<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал