Новини
Силна конкуренция в Конкурса за най-иновативното предприятие на годината
03.10.2016

Силна конкуренция в Конкурса за най-иновативното предприятие на годината

Повече от 30 утвърдени фирми и старт-ъпи са подали своите кандидатури за 12-то издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2016".
Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, с подкрепата на Еnterprise Europe Network – България, в партньорство с Bloomberg TV България и Investor.bg, набира номинации за 12-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2016". Кандидатстването се извършва по електронен път до 24:00 часа на 15 октомври 2016 г.


Повече от 30 български компании – утвърдени пазарни лидери с опит във въвеждането на иновациите и новостартиращи компании с върхови постижения, са подали своите кандидатури. Журито ще избере победителите в началото на декември, след като разгледа и оцени всички номинации по специална методология.

В най-утвърдения национален Конкурс за иновации, под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии. Наградата е призната и от Европейската комисия за най-добра национална практика за подкрепа на иновативното развитие. Победителите се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум, планиран за 7 декември 2016 г.

Кандидатите се оценяват в категории по специална методология от експертна група и от жури според въздействието на отличените иновации. Досега близо 70 фирми бяха отличени за своите постижения през годините. Те получиха наградите си лично от българския президент.
„България е първата държава в ЕС, която създаде отделна оперативна програма за образование и иновации. Всички заинтересовани страни трябва да предприемат мерки в подкрепа на иновативни и конкурентоспособни образование, наука и бизнес, което да доведе до иновации, както в традиционните сектори, така и в секторите с висока добавена стойност, включително тези, които допринасят за опазването на околната среда“, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на 11-ия Иновационен форум.

Фирмите участници в конкурса оценяват високо ползите от участието си.
"Полученото отличие допринесе за самочувствието на целия ни екип и за увеличаване на авторитета ни в страната и в чужбина“, коментира д-р Лилия Желязкова, изпълнителен директор на “БалБок Инженеринг“ АД. „За нас тази награда е наистина значимо признание за иновационната политика на А Дейта Про ООД“, казва и Антон Тодоров, мениджър „Бизнес развитие” на АИИ Дейта Процесинг.
„Тази награда ни осигури популярност. В резултат, „Мобайл Системс“ ООД стана предпочитан работодател", допълва и Вела Вълкова, Мениджър онлайн канали в „Мобайл Системс“ ООД. „Успяхме да заинтригуваме и Президента, който ни спомена в интервю за германски ежедневник,“ завършва Калин Класанов, съ-основател на Роо Брандс ООД.


Подробности за конкурса:
Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината 2016" стартира през 2004 г.и е най-утвърденият в сферата на иновациите. Наградите се присъждат в категории според въздействието на отличените иновации като:
- Пазарно лидерство (награда за иновативен продукт, наложил се на международния пазар)
- Качество на живот (иновация, имаща потенциал или довела до подобряване качеството на живот на потребителите)
- Зелена иновация (иновация в областта на устойчивото и екологично съобразено развитие)
- Иновационен мениджмънт (съгласно международно признатите критерии на IMP³rove–European Innovation Management Academy)
- Социална иновация (нови продукт, услуга или модел, които отговарят на социални потребности и създават нови социални отношения)
- Иновация в креативните индустрии (иновации чрез дизайн, дигитални игри, архитектура и дизайн на градска среда, филмова и музикална индустрия)
- Иновативно новостартирало предприятие (до три години от създаването му)
- Иновации за развитие на таланти (Иновация за развитие на таланти - инициативи в подкрепа на развитието на човешките ресурси, млади таланти и предприемачи)

За повече информация:

Уебсайта на конкурса
e-mail:
innoaward@online.bg
тел: 02/ 973 30 00 (в. 437)

 

Източник: Фондация "Приложни изследвания и комуникации"


<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал