Новини
Нов гейтуей с отдалечено управление предлагат от Комикон
14.10.2017


Фирма Комикон, специализирана в областта на индустриалната автоматизация, предлага нов гейтуей с отдалечено управление на HMS Industrial Networks. За разлика от обикновените Netbiter EC гейтуеи, които свързват машините към уеб услугата Netbiter Argos на HMS, новият eWON Netbiter LC гейтуей е предназначен за свързване на оборудване към ThingWorx и локални мрежи.

Netbiter LC гейтуеите позволяват на потребителите на ThingWorx да получават данни от машини, устройства или сензори само с няколко клика на мишката. В ThingWorx потребителите могат лесно да създават графични табла (Mashups) и онлайн да получават информация (аларми, отчети) за своите машини.

Netbiter LC гейтуея се свързва към полевото оборудване чрез Serial RS-232/485, Modbus RTU или Modbus TCP (вградените входо-изходни портове осигуряват възможност за свързване на сензори и допълнително оборудване). Гейтуеят изпраща данни през Ethernet или клетъчна мрежа към ThingWorx облак, където те могат да се показват посредством обикновен уеб браузър. Възможно е да се получават отчети, статистически данни, аларми, ако определени стойности достигнат зададени прагове. Потребителите могат да изграждат т. н. "Mashups", при което данните от полевото оборудване се показват на графични табла за управление.

За бързо свързване към устройствата се използват готови шаблони. Netbiter LC идва с включен асистент за конфигуриране, който улеснява направата на т.нар. "Шаблони за устройствата", свързващи наблюдаваните параметри от Modbus оборудването към ThingWorx. Могат да се използват и готовите шаблони за множество промишлени устройства, достъпни безплатно на www.netbiter.com. Тези шаблони позволяват дадена машина да бъде свързана към ThingWorx за минути.

Информация от оборудването може да се получава и посредством вътрешните уеб страници на Netbiter LC. Тук могат да се видят „живи“ данни, записани стойности, аларми за машините. Това прави Netbiter LC гейтуея отличен избор за свързване на машини към сигурни затворени локални мрежи (LAN).

Гейтуеят eWON Netbiter LC се предлага в две версии - Ethernet и Cellular. LC310 изпраща данни само през Ethernet, докато LC350 може да използва Ethernet и клетъчна комуникация (3G / GSM / GPRS).

"Netbiter LC има две основни приложения. Първо, той може да се използва като IIoT гейтуей, свързващ промишлено устройство с облака ThingWorx. Тук ние свършихме цялата работа за потребителите на ThingWorx, като вложихме ThingWorx свързаността в Netbiter LC. Второ, той може да се използва и за наблюдение и контрол на машини през локална мрежа. Независимо от приложението, Netbiter LC е бърз и лесен начин да получите достъп до живи данни от промишлено оборудване.", коментира Anders Stålheden, продуктов мениджър в HMS Industrial Networks.


За повече информация за компанията, моля последвайте линка:
КОМИКОН ООД<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал