Новини
Стартира тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив
26.09.2017


На 25 септември стартира 73-тия Международен технически панаир в Пловдив.
Форумът за инвестиционни стоки и технологии беше официално открит от министър-председателя Бойко Борисов.

"Ръстът на икономиката, който е сред най-добрите в Европа, политическата стабилност, ниските данъци, строителството довеждат до това, че се увеличават и площите тук, на изложението, увеличават се и желаещите да инвестират в България", подчерта Бойко Борисов. Тазгодишното издание на Панаира отбелязва 20% ръст на изложбените площи с близо 600 компании от 40 държави.

"Десетилетия наред Международният панаир се откроява като атрактивно място за правене на бизнес", изтъкна министърът на икономиката Емил Караниколов като добави, че поема ангажимент в следващите мероприятия свои щандове да имат Българската банка за развитие, Програмата „Иновации и конкурентоспособност”, агенциите за инвестиции и за насърчаване на малките и средни предприятия.

По време на откриването на Международния технически панар присъства и д-р Иван Соколов, главен директор на Панаира. Той отбеляза, че тази година форума стартира с  по-силно чуждестранно присъствие и 113 дебютиращи фирми. "Изложението се превърна в ревю на технологиите, които бързо навлизат в практиката, за да променят и начина на живот", коментира д-р Иван Соколов.

Техническият панаир продължава от 25 до 30 септември в изложбените площи на Международен панаир Пловдив. В рамките на десет специализирани изложби се демонстрират модерни продукти и услуги от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, транспорта и автосервизното оборудване, машиностроенето, строителството, химическата промишленост, автомобилната индустрия. Изложбите могат да бъдат разгледани всеки ден от 9 до 18 часа, а в събота - до 14 часа.


Източник: Международен панаир Пловдив

 

 

<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал