Новини
Бизнесът е впечатлен от сделките на Международния технически панаир
10.10.2017


Международният технически панаир си връща духа от най-силните предкризисни години, е мнението на много от участниците в неговото 73-о издание.
„Фирмите са доволни от сделките, които направиха“, заяви д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Най-престижната технологична среща на Балканите тази година събра над 600 компании от 36 държави в последната седмица на месец септември.

„Най-много договори са сключени за тежка строителна механизация и за изделия на машиностроенето. Изложбата „Автосвят Пловдив“ имаше по-силна бизнес ориентация и това също повлия положително на продажбите както на леки коли от моделите, подходящи за търговски представители, така и на пикапи, камиони, автобуси“, конкретизира д-р Соколов. Той посочи, че община Сливен е направила заявка за електрическия автобус, произведен от чешки завод, а още няколко са проявили интерес към него заради екологичния ефект.

В техническия панаир участваха компании от машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, роботиката, енергетиката, екологията, водния сектор, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилната индустрия. Те демонстрираха повече „умни“ изделия и услуги. Посетителите специалисти бяха силно впечатлени от иновативните продукти, част от които бяха дори революционни. Само специализираните посетители бяха над 27 000. Чуждестранни бизнес делегации от Естония, Индия, Италия, Турция, Черна гора, Гърция, Румъния, Македония, Япония и други държави бяха сред посетителите на Панаира.

Изложителите са категорични, че тази година специалистите, които са разгледали техните щандове, са били на по-високо ниво както като служебно положение, така и като интереси. Това също е причина да се сключат повече сделки, смятат някои от участниците. Някои от компаниите вече заявиха желание да се включат в ЕСЕН 2018 с по-големи щандове, за да могат да покажат повече иновации.

Източник: Международен панаир Пловдив

 << Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал