Новини
Ефективна защита от пожар на подземни паркинги и гаражи
28.02.2018

СИНХРОН-С, специализирана в проектирането и изграждането на автоматични противопожарни системи, предлага решения за ефективна защита от пожар на подземни паркинги и гаражи.

Сложната архитектура, множеството запалими източници, разположението във вътрешността на града в близост до много сгради, са част от пожарните рискове в подземните паркинги. Последиците от пожар могат да бъдат неизмерими както от икономическа и екологична гледна точка, така и за хората в района, които са изложени на изключителен риск.

Поради големия брой превозни средства, рискът от възникване на пожар е огромен. Автомобилите съдържат леснозапалими материали като пластмаса, гума и текстил, които имат висок потенциал за развитие на пожар и отделяне на дим. Отделно от това, резервоарите са пълни с леснозапалимо гориво. При тези условия, веднъж възникнал, пожарът се разпространява много бързо, а причина за появата му могат да бъдат множество фактори - от човешка небрежност до техническа неизправност на автомобилите. Характерно за развитието на пожара в този тип обекти е, че огънят преминава внезапно от фазата на възникване до фазата на пълно разрастване, като мигновено покрива голяма площ, обхваща цялата сграда, а температурата в помещенията достига стотици градуси. Същевременно се отделя горещ и плътен силно токсичен дим, който навлиза в сградата, намалява видимостта и блокира аварийните евакуационни маршрути. Гасенето на огъня става трудна и изключително опасна задача. Дори най-модерните защитни системи на противопожарните служби са безсилни.

Опит за контрол и гасене на пожара може да се направи само по време на началната фаза на такъв пожарен сценарий. От ключово значение за контролиране на пожара е бързата реакция. Решенията на СИНХРОН-С, базирани на надеждна, автоматична, бързодействаща противопожарна система осигуряват необходимата защита. Размерът на пожара е ограничен, разпространението на дима е блокирано, а щетите от пожара са ограничени до минимум.


За повече информация за компанията, моля последвайте линка:
СИНХРОН-С ООД

 

 



<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал