Новини
Иновативно предприятие на годината 2016
05.08.2016

До 15 октомври 2016 година е срокът за подаване на номинации за 12-ото издание на Конкурса "Иновативно предприятие на годината 2016". В конкурса могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години.

Конкурсът има за цел да популяризира успешните бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии.

Кандидатите се оценяват  в категории по специална методология от експертна група и от жури според въздействието на отличените иновации.  Досега близо 70 фирми бяха отличени за своите постижения. Те получиха наградите си лично от българския президент.

Наградата е призната и от Европейската комисия за най-добра национална практика за подкрепа на иновативното развитие. Победителите  се обявяват на ежегодния Национален иновационен форум, планиран за началото на декември 2016.

Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината 2016" стартира през 2004 г. Наградите се присъждат в категории според въздействието на отличените иновации като:

- Пазарно лидерство (награда за иновативен продукт, наложил се на международния пазар)
- Качество на живот (иновация, имаща потенциал или довела до подобряване качеството на живот на потребителите)
- Зелена иновация (иновация в областта на устойчивото и екологично съобразено развитие)
- Иновационен мениджмънт (съгласно международно признатите критерии на IMP³rove–European Innovation Management Academy)
- Социална иновация (нови продукт, услуга или модел, които отговарят на социални потребности и създават нови социални отношения)
- Иновация в креативните индустрии (иновации чрез дизайн, дигитални игри, архитектура и дизайн на градска среда, филмова и музикална индустрия)
- Иновативно новостартирало предприятие (до три години от създаването му)
- Иновации  за развитие на таланти (Иновация за развитие на таланти - инициативи в подкрепа на развитието на човешките ресурси, млади таланти и предприемачи)

Организатори на конкурса са фондация "Приложни изследвания и комуникации" с подкрепата на Еnterprise Europe Network - България, в партньорство с Bloomberg TV България и Investor.bg.

 

За повече информация:

Уебсайта на конкурса
e-mail: innoaward@online.bg
тел: 02/ 973 30 00 (в. 437)

 

 

<< Новини

Какво еRSS?
RSS (Really Simple Syndication) е XML формат предназначен за споделяне на уеб съдържание, напр. новини.
RSS услугата (изветна и като RSS канал) се състои от списък с елементи, всеки от които има заглавие, описание и връзка към уеб страница.
За да използвате RSS, ви е необходим RSS четец или агрегатор, който ви позволява да се свържете и видите даден RSS канал. RSS четците ви позволяват да виждате всички канали, които сте избрали, на едно място, като автоматично изтеглят обновяванията и по този начин да получавате автоматично новите съдържания, веднага щом са публикувани.

Абонирайте се за този канал